Ras: Boston Terriër
Interesse in een bostonterriër?
Zijn er geen pups beschikbaar? Dan zetten we je op de wachtlijst. Zodra een volgend nestje bostonterriërs geboren is, brengen we je op de hoogte – zonder enige verdere verplichting.
Wat als er bostonterriërs geboren zijn?
- Als de pups minstens 3 weken oud zijn, kun je voor de eerste keer op bezoek komen. Je krijgt de hele familie te zien: beide ouders en de pups. Wil je een bostonterriër pupje reserveren? Dan wordt er een voorschotje van 150 euro gevraagd.
- Je kunt je pup mee zien opgroeien tot hij of zij het nestje mag verlaten – dat is rond de leeftijd van 7 à 8 weken.
- Kom je je bostonterriër pupje dan afhalen? Je krijgt van ons een brochure mee waarin uitgebreid de richtlijnen staan voor de opvoeding, verzorging en huisvestiging van de pup.
Bostonterriër kopen? Dit moet je weten.
De bostonterriër is een hondenras dat in 1870 voor het eerst gepresenteerd werd in de Amerikaanse stad Boston, vandaar zijn naam.
Intelligent, enthousiast, aanhankelijk en trouw: het zijn maar enkele woorden om de bostonterriër te omschrijven. Hij kan ontzettend grappig zijn, fungeert uitstekend als gezelschapshond en toont zich een echte kindervriend: een bostonterriër geniet ervan om spelletjes met hen te spelen. Overal gedraagt de bostonterriër zich goed gemanierd en hij is ook vriendelijk voor mensen die hij nog niet ontmoet heeft.
Blaffen doet een bostonterriër niet veel, maar hij zal wel het eigendom bewaken en je als baasje waarschuwen en verdedigen. Tip: de hond is gevoelig voor stemintonaties en je kunt hiermee het meest bereiken. Een bostonterriër is slim en zal snel bevelen begrijpen.
In huis is de bostonterriër relatief inactief. Hij is snel tevreden als hij gewoon lekker bij de familie kan zijn. Toch moet je een bostonterriër dagelijks laten bewegen om hem fit en in vorm te houden. Trakteer hem op een wandelingetje of een speelsessie met de familie.
Bostonterriërs doen het goed in een appartement of woning in de stad op voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen. En natuurlijk kun je ze ook op het platteland houden.
Hoe een bostonterriër verzorgen?
Vacht
Een glanzende vacht is iets om trots op te zijn. Het laat zien dat je je hond op de juiste manier verzorgt en goede voeding geeft. Borstel of kam je bostonterriër regelmatig. Voor een kortharig dier is 1 à 2 keer per week voldoende. Als een Engelse bulldog pup al op jonge leeftijd went aan borstelen en kammen, is de vachtverzorging niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke bezigheid voor baas en dier.
Ogen en oren
Soms zit er bij de bostonterriër wat vuil in de ooghoeken of kan een traanstreep voorkomen. Het vuil in de ooghoeken kun je het best met een lotiondoekje weghalen. Behandel de traanstreep op dezelfde manier. Hiervoor bestaan ook speciale oogcleaners. Je kunt de oren proper maken met een lotiondoekje of met speciale oorcleaners.
Neusrimpel
De neusrimpel bestaat uit een huidplooi die over de neus heen valt. Dit is een plaats waar huid-op-huidcontact plaatsvindt en die dus een heerlijke broedplaats is voor bacteriën in het verzamelde huidsmeer. Controleer deze plek regelmatig en maak ze schoon met een lotiondoekje. Je kunt ook eerst de plek inweken met vaseline en daarna schoon deppen.
Foto’s en filmpjes bostonterriër
Neem voor recente foto’s en filmpjes van onze bostonterriër een kijkje op onze Facebookpagina en op Instagram.
Op zoek naar uw droomhond? Hij wacht hier op jou!
Uw trouwe vriend en alle benodigdheden bieden wij u aan!