Ras: Engelse Bulldog

Engelse bulldog kopen? Dit moet je weten.

Zijn naam verklapt het al: de Engelse bulldog komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. De bulldog is een van de populairste hondenrassen als huisdier.

Waar kun je de Engelse bulldog aan herkennen? Hij heeft een brede kop, gerimpelde wangen, dikke plooien in zijn huid, hangende lippen, korte neus, sterke voorpoten en iets langere achterpoten, en een klein gespierd lichaam met erg gladde vacht.

De Engelse bulldog die we vandaag kennen, heeft een uiterst zacht karakter maar is nog altijd een zeer moedige vastberaden hond. Hij kan goed opschieten met zijn baasjes, inclusief kinderen, en ook met andere hondenrassen.

Al is de bulldog koppig en beschermend, toch toont hij zich vriendelijk, eigenzinnig en sociaal. Je kunt als baas veel van hem gedaan krijgen en hij is zeer trouw. Kortom, een goede vriend voor het leven.

Interesse in een Engelse bulldog pup?

Zijn er geen pups beschikbaar? Dan zetten we je op de wachtlijst. Zodra een volgend nestje Engelse bulldogs geboren is, brengen we je op de hoogte – zonder enige verdere verplichting.

Wat als er Engelse bulldog pups geboren zijn?

  • Als de pups minstens 3 weken oud zijn, kun je voor de eerste keer op bezoek komen. Je krijgt de hele familie te zien: beide ouders en de pups. Wil je een pupje reserveren? Dan wordt er een voorschotje van 250€  euro gevraagd.
  • Je kunt je pup mee zien opgroeien tot hij of zij het nestje mag verlaten – dat is rond de leeftijd van 7 à 8 weken.
  • Kom je je pupje dan afhalen? Je krijgt van ons een brochure mee waarin uitgebreid de richtlijnen staan voor de opvoeding, verzorging en huisvestiging van de pup.

Hoe een Engelse bulldog verzorgen?

Vacht

Een glanzende vacht is iets om trots op te zijn. Het laat zien dat je je hond op de juiste manier verzorgt en goede voeding geeft. Borstel of kam je Engelse bulldog regelmatig. Voor een kortharig dier is 1 à 2 keer per week voldoende. Als een Engelse bulldog pup al op jonge leeftijd went aan borstelen en kammen, is de vachtverzorging niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke bezigheid voor baas en dier.

Ogen en oren

Soms zit er bij de Engelse bulldog wat vuil in de ooghoeken of kan een traanstreep voorkomen. Het vuil in de ooghoeken kun je het best met een lotiondoekje weghalen. Behandel de traanstreep op dezelfde manier. Hiervoor bestaan ook speciale oogcleaners. Je kunt de oren proper maken met een lotiondoekje of met speciale oorcleaners.

Neusrimpel

De neusrimpel bestaat uit een huidplooi die over de neus heen valt. Dit is een plaats waar huid-op-huidcontact plaatsvindt en die dus een heerlijke broedplaats is voor bacteriën in het verzamelde huidsmeer. Controleer deze plek regelmatig en maak ze schoon met een lotiondoekje. Je kunt ook eerst de plek inweken met vaseline en daarna schoon deppen.

Foto’s en filmpjes Engelse bulldogs

Neem voor recente foto’s en filmpjes van onze Engelse bulldogs een kijkje op onze Facebookpagina en op Instagram.

ENGELSE BULLDOGIMG_5881
engelse bulldog choco tricolorI
IMG_3218
engels bulldog lilac tricolors
engelse bulldog lilac tricolor

Op zoek naar uw droomhond? Hij wacht hier op jou!

Uw trouwe vriend en alle benodigdheden bieden wij u aan!

Contacteer ons, ontmoet onze honden

Paalse Dreamdogs hondenvoeding webshop betalingsmogelijkheden