Ras: Mops

Interesse in een mops pup?

Zijn er geen pups beschikbaar? Dan zetten we je op de wachtlijst. Zodra een volgend nestje mophondjes geboren is, brengen we je op de hoogte – zonder enige verdere verplichting.

Wat als er mops pups geboren zijn?

  • Als de pups minstens 3 weken oud zijn, kun je voor de eerste keer op bezoek komen. Je krijgt de hele familie te zien: beide ouders en de pups. Wil je een pupje reserveren? Dan wordt er een voorschotje van 150 euro gevraagd.
  • Je kunt je pup mee zien opgroeien tot hij of zij het nestje mag verlaten – dat is rond de leeftijd van 7 à 8 weken.
  • Kom je je pupje dan afhalen? Je krijgt van ons een brochure mee waarin uitgebreid de richtlijnen staan voor de opvoeding, verzorging en huisvestiging van de pup.

Mopshond kopen? Dit moet je weten.

De mopshond is een klein hondje met een grote geschiedenis. Weet je dat hij als gezelschapshond al in het oude China voorkwam? En ook in de middeleeuwen werd de mops gehouden als gezelschapshond.

Daar zijn goede redenen voor. Deze aanhankelijke, volgzame en lieve hondjes kunnen uitstekend overweg met kinderen en huisdieren. Een mopshond maakt ook graag een wandelingetje en kan gemakkelijk mee op reis. Hij houdt van rennen en spelen, maar heeft niet erg veel beweging nodig.

Bovenal is de mopshond gesteld op zijn baas, aan wie hij gemakkelijk gehoorzaamt én uiterst trouw blijft. Mopshondjes zijn slim, intelligent en leren snel bij. Hun aanpassingsvermogen is legendarisch. Woon je op een appartement of heel landelijk? Dat maakt niet uit, de mopshond voelt zich overal thuis.

Let op: tegen de warmte zijn deze hondjes niet erg goed bestand. Zorg bij zomerse temperaturen het best voor een koele en schaduwrijke rustplaats. Dat vinden ze aangenaam.

Hoe een mopshond verzorgen?

Vacht

Een glanzende vacht is iets om trots op te zijn. Het laat zien dat je je hond op de juiste manier verzorgt en een goede voeding geeft. Een goede verzorging geef je door regelmatig te borstelen of te kammen. Voor een kortharig dier is 1 à 2 keer per week voldoende. Als een pup al op jonge leeftijd went aan borstelen en kammen, is de vachtverzorging niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke bezigheid voor baas en dier.

Ogen en oren

Soms zit er wat vuil in de ooghoeken of kan een traanstreep voorkomen. Het vuil in de ooghoeken kun je het best met een lotiondoekje weghalen. Behandel de traanstreep op dezelfde manier. Hiervoor bestaan ook speciale oogcleaners. Je kunt de oren proper maken met een lotiondoekje of met speciale oorcleaners.

Neusrimpel

De neusrimpel bestaat uit een huidplooi die over de neus heen valt. Dit is een plaats waar huid-op-huidcontact plaatsvindt en die dus een heerlijke broedplaats is voor bacteriën in het verzamelde huidsmeer. Controleer deze plek regelmatig en maak ze schoon met een lotiondoekje. Je kunt ook eerst de plek inweken met vaseline en daarna schoon deppen.

Foto’s en filmpjes mopshonden

Neem voor recente foto’s en filmpjes van onze mopshonden een kijkje op onze Facebookpagina en op Instagram.

mops
mopshond
mops
mops
mops
mops

Op zoek naar uw droomhond? Hij wacht hier op jou!

Uw trouwe vriend en alle benodigdheden bieden wij u aan!

Contacteer ons, ontmoet onze honden

Paalse Dreamdogs hondenvoeding webshop betalingsmogelijkheden