Logo

Mops Ontdek deze Liefdevolle Metgezellen

Mopshond kopen en mopshond verzorgen

Heb je interesse in een mopshond? Hier vind je informatie over het karakter van mopshonden, hoe je bij Paalse Dreamdogs de pup van je keuze leert kennen en hoe je een mopshond verzorgt. Ook duiken we samen in de grote geschiedenis van deze kleine hond. We wensen je een fijne kennismaking met de mopshond. En tot binnenkort!

Previous slide
Next slide

Hebben mopshonden een aangenaam karakter?

Mopshondjes zijn aanhankelijk, volgzaam en lief. Ze kunnen uitstekend overweg met kinderen en huisdieren. Een mopshond maakt ook graag een wandelingetje en kan gemakkelijk mee op reis. Hij houdt van rennen en spelen, maar heeft niet erg veel beweging nodig.

 

Luisteren mopshonden goed naar hun baasje?

De mopshond is echt gesteld op zijn baas, aan wie hij gemakkelijk zal gehoorzamen en trouw blijven. Mopshondjes zijn slim, intelligent en leren snel bij. Hun aanpassingsvermogen is legendarisch. Woon je op een appartement of heel landelijk? Dat maakt niet uit, de mopshond voelt zich overal thuis.

 

Wat als je interesse in een mops pup hebt?

Heb je geluk, dan zijn er bij Paalse Dreamdogs jonge pups beschikbaar. Natuurlijk kun je beter vooraf informeren. Dan zetten we je op de wachtlijst en heb je iets om naar uit te kijken. Zodra een volgend nestje mopshondjes geboren is, brengen we je op de hoogte – zonder enige verdere verplichting.

Wat als er mops pups geboren zijn?

  • Als de pups minstens 3 weken oud zijn, kun je voor de eerste keer op bezoek komen. Je krijgt de hele familie te zien: beide ouders en de pups. Wil je een pupje reserveren? Dan wordt er een voorschot van 250 euro gevraagd.
  • Je kunt je pup mee zien opgroeien tot hij of zij het nestje mag verlaten – dat is rond de leeftijd van 7 à 8 weken.
  • Kom je je pupje dan afhalen? Je krijgt van ons een brochure mee met alle richtlijnen voor de opvoeding, verzorging en huisvestiging van de pup.

Hoe de vacht van een mopshond verzorgen?

Een glanzende vacht is iets om trots op te zijn. Het laat zien dat je je hond op de juiste manier verzorgt en een goede voeding geeft. Een goede verzorging geef je door regelmatig te borstelen of te kammen. Voor een kortharig dier is 1 à 2 keer per week voldoende. Als een pup al op jonge leeftijd went aan borstelen en kammen, is de vachtverzorging niet alleen een belangrijke, maar ook een leuke bezigheid voor baasje en dier.

Hoe de ogen en oren van een mopshond verzorgen?

Soms zit er wat vuil in de ooghoeken of kan een traanstreep voorkomen. Het vuil in de ooghoeken kun je het best met een lotiondoekje weghalen. Behandel de traanstreep op dezelfde manier. Hiervoor bestaan ook speciale oogcleaners. Je kunt de oren proper maken met een lotiondoekje of met speciale oorcleaners.

Hoe de neusrimpel van een mopshond verzorgen?

De neusrimpel van de mopshond bestaat uit een huidplooi die over de neus heen valt. Dit is een plaats waar huid-op-huidcontact plaatsvindt en die dus een heerlijke broedplaats is voor bacteriën in het verzamelde huidsmeer. Controleer deze plek regelmatig en maak ze schoon met een lotiondoekje. Je kunt ook eerst de plek instrijken met een dun laagje zalf van het merk Sudocrem (werkt beter dan vaseline) en daarna schoon deppen.

Hoe mopshonden verzorgen bij grote hitte?

Let op: tegen de warmte zijn mopshondjes niet erg goed bestand. Zorg bij zomerse temperaturen het best voor een koele en schaduwrijke rustplaats. Dat vinden ze aangenaam.

Wat is het verband tussen de mopshond en Tibet?

De mopshond is een klein hondje met een grote geschiedenis. Weet je dat hij al in het oude China een gezelschapshond was? Zo’n 2500 jaar geleden kwam de mopshond al in het Verre Oosten voor bij de boeddhistische monniken in Tibet. In hun geloof was er een speciaal plaatsje voor de mopshond. Overleed het baasje van een mopshond, dan ging de ziel van de baas in die hond leven. Tenminste, dat dachten de monniken. Maar het was wel de reden waarom die monniken de hondjes van overleden collega’s heel erg in de watten legden.

Wanneer bereikte de eerste mopshond Europa?

Engeland had de eerste mopshonden. In 1553 deed een Turkse vloot Frankrijk aan met een mopshond aan boord. In de eeuw daarna werd de mopshond populair in heel wat Europese landen. In de hoge kringen was de mopshond zelfs een statussymbool: Willem III van Oranje en Maria II van Engeland reisden in 1689 naar Engeland om de troon te bestijgen. Niet toevallig hadden ze heel wat mopshonden in hun gezelschap. Daarna nam de populariteit van mopshonden af. De Britse koningin Victoria moest in 1864 erg hard zoeken om een mopshond voor een van haar kennels te vinden.

Wat heeft Napoleon met de mopshond te maken?

De eerste vrouw van Napoleon Bonaparte was Joséphine de Beauharnais. Toen ze trouwde met Napoleon, was haar mopshond blijkbaar minder verzot op hem. Napoleon zei dat het hondje hem gebeten had toen hij op hun huwelijksnacht de slaapkamer binnenkwam.

Hoe heeft de mopshond zich in de twintigste eeuw ontwikkeld?

Vanaf het begin van de twintigste eeuw werden in Europa veel mopshonden gefokt. Dat gebeurde echter vaak zonder stamboom. Pas na de Tweede Wereldoorlog is de fokkerij met de nodige ernst aangepakt. Het resultaat is de sierlijke, stevige, kleine mopshond zoals we hem vandaag kennen … En binnenkort bij jou thuis rondloopt.

Jouw nieuwe pup ontmoeten?Plan een bezoek!

Wil je jouw huis verrijken met een gezonde, liefdevolle pup van een van deze prachtige rassen? Kom dan gerust eens langs bij Paalse Dreamdogs en maak kennis met onze toegewijde benadering van het fokken en zorgen voor deze fantastische viervoeters.

Hoe verzorgen we je pup? Liefdevolle Zorg: de Verzorging van Jouw Pup Contact Neem Contact Op met Paalse Dreamdogs

Winkelwagen